De Paarden
 

Algemeen:

Binnen Equivici wordt op dit moment gewerkt met 4 verschillende therapiepony’s en paarden. Allen hebben een verleden als sportpony of paard, waardoor ze allen zeer betrouwbaar zijn, niet snel onder de indruk, goed opgeleid en erg ervaren in verschillende situaties. De dieren hebben verschillende stokmaten ( hoogtes) en karakters, zodat voor elke cliënt of ruiter er een geschikt dier tussen zit die goed aansluit bij de doelen of behoeftes van die persoon.

Arwen-quenya van de Veerte    

Leeftijd: 6 jaar ( 02.05.2005)

Ras: Tinker, type cob

Geslacht: Merrie

Hoogte: 1.59m

Inzet: Arwen is een hele lieve brave nuchtere merrie, zowel tijdens het rijden in de bak als buiten is ze eigenlijk altijd erg betrouwbaar met een will to please. Arwen werkt vooral onder het zadel en als voltigepaard, en wordt gebruikt voor zowel kinderen als volwassenen

     

Lowara van de Veerte

   

Leeftijd: 14 jaar ( 21.05.1997)

Ras: Tinker, type Grai

Geslacht: Merrie

Hoogte: 1.54m

Inzet: Lowara is ons meest betrouwbare en ervaren paard, en is zeer breed inzetbaar. Zowel met rijden in de bak als in het bos, voltige, grondwerken,longeren of voor de koets, iedereen zal Lowara ervaren als een hele rustige  en werkwillige dame. Doordat Lowara al zo’n 12 jaar in ons bezit is, is haar training erg goed geweest en weten we precies wat we aan haar hebben.

     

Cezanne van de Veerte

   

Leeftijd: 23 jaar ( 05.05.1989)

Ras: Rijpony

Geslacht; Merrie

Hoogte: 1.36m

Inzet: Cezanne is al zo’n 18 jaar in ons bezit, en heeft ontzettend veel ervaring met kinderen. Cezanne wordt voornamelijk binnen Equivici ingezet voor het grondwerken, longeren en rijden. Dit, omdat het een hele lieve maar gevoelige pony is, die precies aanvoelt hoe de ruiter zich voelt, en die ontzettend veel levenservaring heeft.

     

Scooby van de Veerte

   

Leeftijd: 5 jaar ( 28.05.2007)

Ras: Shetlander x Welsh (kruising)

Geslacht: Ruin

Hoogte: 1.14m

Inzet: Scooby is de nieuwste aanwinst van Equivici, en sinds kort in training tot therapiepony. Scooby is ontzettend lief en mensgericht, extreem betrouwbaar met kinderen, en vind het erg fijn om bezig te zijn. Hij wordt voornamelijk ingezet onder het zadel, voor grondwerk en longeren. Ook in het 'spiegelen" van emoties is Scooby erg goed.


© 2012 Equivici - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer